HTML

Egy Lődörgő Hollandi Elmélkedései

Utazás, evés, ivás meg mindenféle dolog, amivel az ember az élete során találkozik...

Friss topikok

Linkblog

2007.04.19. 18:30 Lődörgő Hollandi

Málta

Helló Mindenkinek!

Amennyiben az a kérdés merülne fel valakiben, hogy miként is került erre az oldalra és miért nem egy normális email-ben kapta meg elmélkedéseimet, elárulom a választ: CSAK!  Ez a blogolás dolog annyira népszerű mostanában, hogy gondoltam én is kipróbálom... 



Csodálatos időben érkeztünk Máltára:  a család, én meg a hátizsákom.  Az, hogy a bőröndöm milyen időben érkezett meg és hova, talán már sosem fog kiderülni.  Bár a második napon örömmel tudatták velünk, hogy már  Rómában van, végül csak a negyedik napon érkezett meg -  Berlinből.  Luthansa-val.  Igazság szerint én azon sem lepődtem volna meg, ha NASA-val jön, mert ennyi idő alatt akár a Holdat is megjárhatta volna.  Mindegy, az a lényeg, hogy mi magunk rendben megérkeztünk!

Gyönyörű farmházat béreltünk a tengerparton. A hatalmas medence mellett gyönyörködtünk a lenyugvó nap fényeiben.  Ezt csak a ház előtt elhaladó traktorok zavarták egy kicsit.  A helyi legények kaptak motorkapára. Emígyen igyekeztek a szombati disco-ba, elnyerni a helyi lányok kegyeit.  Bár én inkább nyitott tetejű sportkocsival próbálkoznék a helyükben, de hát ők tudják mit miért csinálnak.  Házak, szokások, ahogy a mondás tartja.

Másnap bementünk a városba fogkefét és tiszta gatyát venni.  És akkor világosodott meg minden!  Hogyan is fogalmazzak finoman?  A helyi lányokat elnézve biztosra lehet venni, hogy ezen a szigeten soha de soha nem kell a szexturizmus elharapódzásától tartani!  Szóval a fiúk által a nőcsábászatba fektetett energia csak a várható jutalommal volt arányos.

Állatot nem sokat láttunk a szigeten legfeljebb kisebb madarakat.  Se kecske, se birka, tehenet is csak egyszer láttunk azt is kocsigarázsba zárva.  (Nem tudom volt-e alattuk szerelőakna, pedig biztos kényelmes lenne a fejéshez.)

Na mindegy, láttunk rengeteg templomot.  Az egyik legnagyobb a 30-as években épült a sziget tojás-bevételeiből.  Volt a homlokfalán egy kb 10X10 cm-es adománygyűjtő luk.  Gondoltam, itt kellett bedobnai a tojást vagy valami ilyesmi...  Egyébként a templombelsők és a lovagi palota gyönyörűek voltak!  Meg persze a tenger.

Talán csak a furcsa városnevek zavartak egy kicsit. Mindegyikben van legalább kettő "x". Lehet, hogy a döntetlenre vett ostromok emlékére?  Persze tiszta alsóneműben lehet hogy ez is másképp látszott volna.

Nem akarom itt sokáig csépelni a szót: a sziget szép, a kaja jó, a bor gyenge közepes meg a lányok is.  Ezzel együtt mindenképpen érdemes egyszer ellátogatni Máltára!

És hogy miként kerül a képbe Calypso?  Úgy, hogy Máltán van a barlangja.  És ez egyben azt is megmagyarázza, hogy miért kellett erőszakkal tartania itt Odysseus-t, akinek pedig még motorkapája sem volt!

Ha netán valakit érdekel pár fénykép, az itt találhatja meg őket!

6 komment

Címkék: utazás sziget calypso motorkapa odysseus málta


A bejegyzés trackback címe:

https://lodorgo.blog.hu/api/trackback/id/tr4360894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civertan · http://www.civertan.hu 2007.04.20. 06:15:36

Nem tudom milyen lányokról beszélsz, én csak keveset láttam belölőlük. Lehet, hogy a barlangban voltak? Vagy az agyagkatonák mögött?
Talán egy gyorstalpaló kerékcsere tanfolyamon?
Tudod a máltaiak melyik oldalon vezetnek? Az árnyékoson.
A gombaleves is finom volt. Vagy lett volna.
Ja és halat sokat láttunk. Föleg sütve.
Nyulat és kecskét is. Szaft alatt.
Pulykát, sertésszüzet, és new-zeelandi bárányt pedig pácban is.

Beja 2007.04.20. 12:14:57

Ezek szerint ha szexturizmus nincs is, de sok állat látogat el a festői Máltára.... ha jól értem, a gombától az újzélandi bárányig mindenki bevándorló!:) Egyébként pedig láttam már olyat is, hogy a legény lovon hajtatott a dizsébe, igaz, nem volt szőke, és a ló se annyira arabs inkáb a Przewalsky-ló kategóriában futott, és mégis...! Arról nem is beszélve, hogy a kies Nógrád találóan Bokornak nevezett egyik csücskében nálunk is minden évben megtartják a nagy figyelmet kiváltó traktor-fesztivált, ahová az ország minden részéből pöfögnek a gép-csodákkal a pasik. Valahogy a női traktorosok nem jellemzőek. Nem is értem!

civertan · http://www.civertan.hu 2007.04.21. 17:45:13

Látom lelki szemeimmel a bokorugró versenyt ahova fehér traktoron érkeznek a nöi versenyzők / is /.
Bár, arról hogy a gomba bevándorló lenne arról a börgyógyászomat kéne megkérdezni.Azt hiszem ő egy nemileg más hivatalban dolgozik.

civertan · http://www.civertan.hu 2007.04.23. 03:23:32

Naxxar
Marsaxlokk
Ta'Xblex
Xaghra
Xewkija
Munxar

Bizonyosan ezekre az x-ekre gondolsz az irásodban.
Szerencsére soha nem került arra sor, hogy letekerjem az ablakot és megkérdezzem: Hé barátom merre van .....
Ök a másik azaz a bal oldalán hajtanak az aszfaltnak és velünk ellentétben a kormány jobb oldali......már az autókon...
Tökéletesen igaz az a mondás:
Melyik oldalon közlekednek a Máltaiak?
_---
Az árnyékos oldalon!

sárgairigy 2007.05.06. 20:11:00

Jók a képek, mintha fotós készítette volna őket, vagy csak megkértél egy helybelit, mert a Te kezedben már régen láttam gépet...
neduddgi

civertan · http://www.civertan.hu 2007.05.14. 08:07:20

Természetesen napi félóra oktatást tartottam az új fényképezőgépének használatáról és a vizuális kultúrára is utaltam néhány alapfokú példa keretében.
süti beállítások módosítása