HTML

Egy Lődörgő Hollandi Elmélkedései

Utazás, evés, ivás meg mindenféle dolog, amivel az ember az élete során találkozik...

Friss topikok

Linkblog

2007.07.31. 21:00 Lődörgő Hollandi

Ahol Izzanak a Piszoárok...

Helló Mindenkinek!

Vasárnap hajnalban érkeztem vissza Zambiából.  Lehet, hogy ez túlzottan önközpontú gondolkodásra vall, de szeretném elmondani, hogy  túléltem az utat. 


Viszont nem volt egyszerű a dolog. A malária meg ilyesmi még hagyján, de a munkatársamat kirabolták átszállás közben a Johannesburgi reptéren.  Elvittek tőle tizennyolcezer dollárt, a konferencia résztvevőinek a napidíját.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy a 21. században minek cipel valaki magával ennyi pénzt, amikor a hitellevél fogalmát már az ősi Főníciaiak is ismerték?  A válasz magától értetődő, majdhogynem triviális: az ősi Főniciaiak nem ismerték a bürokrácia fogalmát, így olyan problémákat is képesek voltak megoldani, ami a modern világban szinte áthidalhatatlan.  Például, hogy miként juttassunk el nagy mennyiségű pénzt "A" pontból "B" pontba.

( Istenem, de szívesen mesélnék pár sztorit az ENSZ-ről, ha szabad lenne mesélnem!!!! )

A dolog lényege az, hogy a kézipoggyásza átvilágításakor észrevették, hogy pénz van a táskájában.  Kinyittatták vele, megnézték a borítékokat, vacakoltak egy ideig, de aztán továbbengedték.  Amikor  fel akart szállni a repülőgépre, azt mondták az utasoknak, hogy nem vihetik fel a táskájukat, mert túl kicsi a gép, hagyják ott a gép mellett, majd beteszik a csomagtérbe.  Mikor Lusakában kivették a táskát a gépből, a zár fel volt törve, a benne levő borítékok kiürítve...

Nem részletezem az ezzel járó bonyodalmakat, legyen elég annyi, hogy nem nagyon aludtunk vagy két napig.

Na mindegy, tulajdonképpen nem is erről akartam mesélni itt hirtelen, hanem két másik dologról.  Az első ez a kép itt lent.  A Victoria vízesés által felcsapott pára tükröződik a Zambézi folyó vizén napkeltekor.  Nem dicsekvésképpen mondom, de én fényképeztem!  Lesz még több fénykép is, csak nem jutottam hozzá, hogy feltegyem őket.


Zambezi River by *slaza on deviantART

A másik kérdés az izzó piszoárok rejtélye, ami nem hagy nyugodni!  Johannesburg repterén minden piszoár csurig volt pakolva jégkockával.  Arra kellett pisilni.  Azóta sem hagy nyugodni a dolog, hogy miért kell a piszoárokat hűteni?  Túlmelegszenek a használattól?  Ha valakinek van valami elképzelése, kérem írja meg, nem szeretnék tudatlanul meghalni!


(Folyt. Köv.)

2 komment

Címkék: utazás rablás zambia johannesburg piszoár


A bejegyzés trackback címe:

https://lodorgo.blog.hu/api/trackback/id/tr83129492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakuk andrea 2007.08.03. 08:15:58

Miért nem vette ki a fickó a borítékot a táskából, doktor Watson?
A táskánt elrekkenthette volna a csomagtérbe, boríték nélkül...
"A"

Lődörgő Hollandi 2007.08.03. 10:24:01

Nem egy boríték volt, hanem 22, mintegy 20 cm vastagságban, mert mindegyikben pontosan kiszámolt pénz volt. És meglepetésként is érte a dolog, nem jutott eszébe.
süti beállítások módosítása