HTML

Egy Lődörgő Hollandi Elmélkedései

Utazás, evés, ivás meg mindenféle dolog, amivel az ember az élete során találkozik...

Friss topikok

Linkblog

2007.05.27. 17:25 Lődörgő Hollandi

Na, végre bejutottunk a váróba...

Két oka van ennek a blognak.  Az egyik, hogy mégsem adtam fel teljesen, hogy ide linkelek néhány képet a slaza.deviantart.com-ról a sajátjaim közül.  Na nézzük csak:


Castle Hotel by ~slaza on deviantART

Na végre, sikerült!  A gond csak ott lesz, ha valakinek nincs flash plugin-je...  Na mindegy, az majd beszerzi, ha gyönyörködni akar!


Most, hogy ilyen szépen betettem ide ezt a képet, térjünk egy gondolatra vissza a reptéri váróhoz.  Aki nem utazik rendszeresen és csak a Ferihegyi reptér mérteihez szokott, elárulok egy nagy titkot:  néhány reptér NAGY.  Hogy pontosabban fejezzem ki magam, BAZI NAGY.  Ez annyit jelent, hogy csak mert átjutottunkaz útlevél ellenőrzésen, még nem biztos, hogy elérjük a gépet.  Naszóval, ez első teendő megkereseni a kaput ahonnan indulni fogunk.  Egyrészt, mert lehet, hogy baromi messze van. Lehet hogy buszozni kell és az is elképzelhető, hogy előre nem látható akadályokba fogunk ütközni.

Például Amszterdam reptere belül két részre van osztva Schengen és nem Schengen járatokra.  Attól függ, hogy pontosan melyik útlevél ellenőrző kapun mentünk be hogy melyik oldalon fogunk kilyukadni. Ez azért érdekes, mert ha a rossz oldalon vagyunk, akkor át kell esnünk egy második útlevél ellenőrzésen, hogy a géphez jussunk.

Ez még nem lenne nagy ok az aggodalomra, de velem már megtörtént, hogy ott álltam 20 percet, mert egy arab család (öt pasi kilenc nő meg vagy tíz gyerek) próbált egy családi útlevéllel átjutni a határon. Ha valaki még nem látott ilyet, akkor elmondom, hogy egyes országokban szokás családi útlevelet kiadni, amin a szimpla fénykép helyett egy családi csoportkép van.  Ez baromi klassz, a nők csadorban, gyerekek a pólyástól a tizenévesig elszórva a képen.  Namármost ez egy hivatalos dokumentum, de a határőrök nem annyira kedvelik.  Meg én se.  Főként ha az egész vacakolás előttem történik.

De nem kell ilyen extrém példákat hozni.  Például egyszer Ferihegyen is majdnem lemaradtam a gépről, mert azt hittem, hogy még nincs nyitva a kapu (a 16-os azt hiszem), amikor kiderült, hogy az a kapu nem a beszállócsőhöz vezet, hanem le kell menni a buszhoz.)  Na, az a kétszáz utas is emlegette az anyámat, az biztos...

Lényeg a lényeg, ellenőrizzük, hogy hol is van a kapu mielőtt nagyon meglepődünk!  (folyt. köv.)

Szólj hozzá!

Címkék: repülés humor utazás deviantart reptér ferihegy útlevél schiphol ellenőrzés


A bejegyzés trackback címe:

https://lodorgo.blog.hu/api/trackback/id/tr5387900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása